29 Απρ 2012

Απάντση σε blog σχετικά με ανάρτηση για τα διόδια Αιγινίου


Αγαπητοί φίλοι,

Χάρηκα πολύ για τη φιλοξενία της απάντησης μου, σε σχόλιο τηλεοπτικού σταθμού την Τετάρτη 25-04-2012, ο οποίος κατηγορούσε εμένα και τον κ. Ρέππα, για το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που μας κατηγορείτε εσείς.
Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο.
Όμως σε μερικές από τις δικές σας παρατηρήσεις, συμφωνώ.
Στο ερώτημα σας, για το ποιος υπέγραψε τις Συμβάσεις το 2007, είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε, ποιο κόμμα κυβερνούσε και ποιος ήταν Υπουργός τότε.
Τέλος, σας θυμίζω ότι επειδή  αποτρέψαμε την αύξηση των διοδίων, όπως προβλέπονταν  από τις Συμβάσεις αυτές, κατηγορηθήκαμε και πάλι για σοσιαλιστικά κατάλοιπα.
Οι επιλογές αυτές  όμως δεν έγιναν από καμιά ιδεοληψία ούτε γιατί κάναμε χάρη στους εργολάβους και στους τραπεζίτες, γιατί αυτοί θέλανε το ακριβώς αντίθετο.
Όσο για το σχόλιο σας, ότι οι πολίτες θα πληρώσουν τις απώλειες εσόδων και όχι οι τράπεζες, το απολύτως σωστό είναι, ότι μόνο οι πολίτες-χρήστες των αυτοκινητοδρόμων  θα πληρώσουν τις απώλειες στο μέλλον όταν θα έχει περάσει η κρίση.
Δεν θα πληρώσει από τη γενική φορολογία, ο πολίτης που δεν χρησιμοποιεί τους αυτοκινητόδρομους και αυτό είναι το δίκαιο.
 Όσο για τις τράπεζες και τους κατασκευαστές και αυτοί θα πρέπει να έχουν απώλειες εσόδων, όταν υπογραφούν οι συμβάσεις για την επανέναρξη κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων, σε σχέση με αυτά που προβλέπονταν στις συμβάσεις του 2007.
Αυτό πιστεύω  ότι θα το τηρήσει οποιοσδήποτε θα είναι στη κυβέρνηση μετά τις εκλογές.
Αποφασίσαμε, μέχρι τώρα με τη κοινή λογική, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον, τον Έλληνα πολίτη και τους χρήστες των αυτοκινητοδρόμων.

Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/04/blog-post_4882.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση υφ. Γιάννη Μαγκριώτη σε ανάρτηση
Αφορά Απάντηση Μαγκριώτη για τα διόδια του Αιγινίου. Επιβεβαιώνει ουσιαστικά πως θα πληρώσουν οι πολίτες!

Ανώνυμος είπε...

τα βλέπεις Μαγκριώτη (http://www.makthes.gr/news/reportage/88533/) ;;;

Γι' αυτό το λόγο θα κάτσεις σπίτι σου αυτή τη σεζόν...