5 Μαρ 2012

Χρειάζεται πίστη , προσπάθεια από όλους και αλληλεγγύη .


Η οικονομική κρίση στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα παθογένειας πολλών δεκαετιών που σωρεύτηκα εκδηλώθηκαν από το 2006 και μετά. Από το 2008 άρχισε να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω της πίεσης που άσκησε πάνω στη χώρα μας η διεθνής χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση.
Πολλές οι αιτίες της κρίσης, τρεις είναι κατά τη γνώμη μου  οι βασικές, και οι οποίες πρέπει να ξεπεραστούν οριστικά.
α. Η λανθασμένη αντίληψη μεγάλου τμήματος της ελληνικής επιχειρηματικότητας και των επαγγελματιών, ότι οι ευθύνες τους απέναντι στο κράτος και στο κοινωνικό σύνολο είναι ελάχιστες έως μηδενικές
β.  Η λανθασμένη νοοτροπία της ή ήσσονος προσπάθειας σε μεγάλο μέρος της δημόσιας διοίκησης, με αποτέλεσμα όταν κρίσιμα τμήματα της δεν διαφθείρονταν από τα οικονομικά συμφέροντα, δεν βοηθούσαν στην ανάπτυξη και στην εξυπηρέτηση των πολιτών επαρκώς.
γ. Στους φορείς της κοινωνικής και πολιτικής εκπροσώπησης και στα κόμματα στο σύνολο τους κυρίως όμως στα κυβερνητικά, γιατί όλα αυτά τα χρόνια στην καλύτερη περίπτωση δεν καταλάβαιναν που πάνε τα πράγματα, στις περισσότερες περιπτώσεις όμως αδιαφορούσαν, έκαναν αποδεκτές ή και πριμοδοτούσαν λανθασμένες πρακτικές και επιλογές πολλών κοινωνικών ομάδων.
Από το 2009 και μετά έπρεπε να αλλάξουν όλα και να αλλάξουν γρήγορα. Οι αλλαγές έγιναν και γίνονται σε συνθήκες πανικού με τις ισχυρές χώρες της Ευρώπης, ανήμπορες, αιφνιδιασμένες ή και αρνητικές στην στήριξη της Ελλάδας. Η χώρα και οι Έλληνες έχουμε τις δυνάμεις να ανατάξουμε την οικονομία να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή και να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.
Οι θυσίες όμως των αδύναμα οικονομικά πολιτών είναι πολύ μεγάλες. Για πολλούς  όμως όπως οι νέοι, οι άνεργοι, μεγάλο μέρος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, πολλοί επαγγελματίες και χαμηλοσυνταξιούχοι χωρίς άλλα εισοδήματα, οι εξελίξεις είναι καταστροφικές.
Η ανάπτυξη της οικονομίας και η άμεση προστασία των πιο αδύναμων πολιτών στη μεταβατική περίοδο είναι απόλυτη επιλογή και προτεραιότητα.
 Η υλοποίηση της ιστορικής απόφασης της 26/10/2011, με την οποία δικαιώνονται οι θυσίες των πολιτών, μπορεί να αποτελέσει τη βασική προϋπόθεση για να αρχίσει η βελτίωση της οικονομίας και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
Τις μέρες αυτές βρισκόμαστε στην καμπή της πορείας . Τους επόμενους μήνες μπορεί να αρχίσει η ανόρθωση.
Χρειάζεται πίστη , προσπάθεια από όλους και αλληλεγγύη .  
             

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΕΓAΛΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΉ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΈΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΕΣΈΝΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΣΚΙΛΟΛΟΙΣΟΥ" (N.Δ. ΚΑΙ ΛΑΌΣ)ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΟΥ?ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΉΣΕΙΣ ΓΡΉΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΉΤΗΣΗΣ ΣΥΓΓΝΏΜΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΑΌ ΓΙΑΤΊ Η ΜΈΡΑ ΤΙΣ ΚΡΊΣΕΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. ΈΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Baby Brands Direct stocks an impressiveMoncler Online range of nursery furniture and decor from the popular Kids Line brand with beautifully designed collections which include fully coordinating baby quilts, cushions, nappy stackers, cot mobiles, nursery wall decorations, pillow cases, cot sheets, Belstaff Bagspram sheets, lamp shades, bedside lamps, bedding sets, curtains, clothes hampers and toy boxes over a fabulous range of colour ways. Kids Line takes pride in its attention to detail in careful use of embroideries, appliqués and fusion of materials with continued commitment to quality, Belstaff Mens Jacketscomfort and value to super

Ανώνυμος είπε...

Το blog των απλήρωτων εργαζόμενων του ΠΑΣΟΚ θα κλείσει την Πέμπτη στις 17:00 το απόγευμα, όπως αναφερούν σε ανακοίνωσή τους... Μάλιστα τονίζουν ότι συνάδελφοί τους δέχονται απειλές από «αυτόκλητους προστάτες του νέου προέδρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ....

http://www.zougla.gr/politiki/article/klinoun-to-blog-logo-apilon

Ανώνυμος είπε...

Πως αισθανεστε βρε πολιτικαντηδες της κακιας ωρας που μαντρωσατε τον κοσμο πισω απο καγκελα? Πως αισθανεστε που ολη η ελλαδα σας φτυνει και σας μουτζωνει? Μα καλα δεν εχετε ιχνος τσιπας να ξεκουμπιστειτε να πατε στον αγυριστο? Εσεις ρε αχρηστοι ησασταν και θα ειστε στη μνημη των πολιτων ως η αληθινη χουντα. Δεν σας αξιζει τιποτα λιγοτερο απο την χλευη που δειχνει ο κοσμακης προς εσας. Κατεβηκατε στις παρελασεις για να τιμησετε τους ΗΡΩΕΣ του 1821 και σας ρωταω ευθεως και αν εχει ενας απο εσας, μονο ενας τα κοτσια ας απαντησει ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 21 ΕΙΤΕ ΤΟΥ 40? Κατεβασαν σε κανεναν αυτοι τα βρακια τους? Καταστρεψαν αυτοι κανεναν λαο?
Αντε επιτελους να πατε να πνιγειτε ολοι σας αλλα απο εδω και στο εξης θα ζειτε με το φοβο μας.
ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η απάτη των διοδίων συνεχίζεται! Νέος νόμος-έκτρωμα υπό ψήφιση στη βουλή!
Εισάγεται άρθρο με το οποίο απαγορεύεται και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης η με οποιονδήποτε τρόπο κατάληψη μέρους ή ολόκληρου του...
οδοστρώματος και των εγκατεστημένων σ’ αυτό σταθμών διοδίων.

Οι εταιρείες θα μπορούν πλέον να εισπράττουν διόδια ακόμα και εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί τμήματα των αυτοκινητόδρομων και μάλιστα οι τιμές θα είναι οι ανώτατα προβλεπόμενες σε κάθε σύμβαση παραχώρησης!

Περιμένουμε να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές μας μπροστά σ’ αυτό το νέο έκτρωμα.