31 Μαρ 2012

Απάντηση Γιάννη Μαγκριώτη σε ανάρτηση blog


Αγαπητοί φίλοι,

σε σχέση με την ανάρτηση σας, θα ήθελα να σημειώσω

α) οι μετακινήσεις των βουλευτών από την Αθήνα προς την εκλογική τους περιφέρεια καλύπτονται από τη Βουλή. Συνεπώς, εάν μετακινούμουν απλώς για το Σαββατοκύριακο, όπως άλλες φορές, η δαπάνη θα καλύπτονταν από τη Βουλή.
β) Οι μετακινήσεις των κυβερνητικών και υπηρεσιακών στελεχών για θέματα αρμοδιότητας τους καλύπτονται από τον τακτικό προϋπολογισμό. Οι μετακινήσεις αυτές, όταν είναι αεροπορικές, δεν γίνονται σε θέσεις VIP αλλά σε οικονομικές θέσεις. Σας στέλνω συνημμένα και τη φωτοτυπία της κάρτας επιβίβασης.Στα 2,5 χρόνια που βρίσκομαι στο ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ., έχω επισκεφτεί από μία τουλάχιστον φορά όλους τους νομούς της χώρας. Πιστεύω κάτι ανάλογο έχουν κάνει και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη.
Με την ευκαιρία, θα μου επιτρέψετε να πω δύο λόγια, που λόγω του χαρακτήρα μου δεν έχω πει δημόσια.
  • Οι δαπάνες του γραφείου μου στο υπουργείο είναι μηδενικές, και είναι εύκολο να το διαπιστώσετε, όπως διαπιστώσατε τη δαπάνη του εισιτηρίου.
  • από την αρχή, ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες μου, προμηθευτήκαμε υπηρεσιακά τηλέφωνα με τις αντίστοιχες ατέλειες.
  • το αυτοκίνητο που παραχωρεί η Βουλή προς τους βουλευτές το έχω επιστρέψει. Χρησιμοποιώ το ιδιωτικό μου αυτοκίνητο (mini cooper), τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε όλες τις επισκέψεις μου, ως υφυπουργός στη Βόρεια Ελλάδα.
 Εκτιμώ την ευαισθησία σας και την άμεση ανάρτηση της συγκεκριμένης απόφασης, άλλωστε για αυτό κατοχυρώσαμε νομοθετικά την ‘ΔΙΑΥΓΕΙΑ’, δηλαδή και η ελάχιστη κυβερνητική δαπάνη να αναρτάται στο διαδίκτυο.

Είμαι βέβαιος, ότι σε ανάλογο χρόνο θα φιλοξενήσετε και την απάντηση μου.

                                                                                       
Απάντηση σε ανάρτηση blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: