3 Ιαν 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"

Προς: Διεύθυνση Συντακτικής Ομάδας εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Υπόψη: κ. Αναστασιάδη Θέμου


Κύριε Διευθυντά,
Σε σχέση με το δημοσίευμα της 03-01-2010 της εφημερίδας σας με τίτλο «Νέα περίπτωση Ρόβλια με ρουσφέτια Μαγκριώτη» του δημοσιογράφου κ. Ανδρέα Μπελεγρή, θα ήθελα να τονίσω:

α) Οι δύο φωτοτυπίες που δημοσιοποιούνται δεν έχουν καμία σχέση με το γραφείο μου, όπως με διαβεβαιώνουν οι συνεργάτες μου. Σημειώνω ότι ο γραφικός χαρακτήρας δεν αντιστοιχεί σε κανέναν εκ των συνεργατών μου.
β) Ευχαριστώ όμως, που για πρώτη φορά, γίνομαι πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα σας, παρ’ ότι το θέμα, όπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ της εφημερίδας σας, στη σελίδα 17 είναι ανύπαρκτο και αναπόδεικτο.
γ)Λυπάμαι βέβαια γιατί, παρ’ ότι στους 3 περίπου μήνες που είμαστε στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο, υπήρχαν πολλά και σημαντικά θέματα που θα μπορούσαν να είναι ειδήσεις και για σας, και δυστυχώς δεν ήταν.
Ως παραδείγματα αναφέρω:
Όλα αυτά που παρουσιάσαμε με τον κ. Ρέππα για την πολιτική του ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι τις εκλογές του Οκτώβρη.
Η φονική κατολίσθηση στα ΤΕΜΠΗ.
Η απόφασή μας να επαναδιαπραγματευθούμε τις Συμβάσεις Παραχώρησης για τους πέντε Αυτοκινητοδρόμους, που υπογράφηκαν το 2007 και πληρώνονται κυρίως με τα ήδη πανάκριβα διόδια, και τα οποία από την Σύμβαση προβλέπεται να αυξηθούν και άλλο, τον επόμενο χρόνο.
Ακόμη η ακύρωση της προεκλογικής δημοπράτησης του Φαραωνικού έργου των Νέων Αυτοκινητοδρόμων Αττικής και του επανασχεδιασμού τους για να μην καταστραφεί το περιβάλλον και η Αττική.
Η αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο, με δημόσια διαβούλευση, που άρχισε στο διαδίκτυο και αναφέρεται στην ανάθεση μελετών και δημοσίων έργων.
Σταματώ εδώ γιατί ο κατάλογος είναι μεγάλος. Άλλωστε, όπως γνωρίζετε το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και τώρα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, διαχειρίζεται περίπου το 40% του ΠΔΕ και των ΚΠΣ ετησίως.
δ)Η προχειρότητα(;) με την οποία γράφτηκε το ρεπορτάζ και πέρα από κάθε δεοντολογία, χωρίς στοιχειώδη επικοινωνία πριν τη δημοσίευση, σας οδηγεί να γράφετε δύο φορές ότι το γραφείο μου είναι στην Ιπποκράτους, ενώ το γραφείο μου είναι στην Χαριλάου Τρικούπη, στο πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ.
ε)Ακόμα δύο απλές παρατηρήσεις. 1) Στην φωτοτυπία του ανύπαρκτου ημερολογίου μου, ο υποτιθέμενος ενδιαφερόμενος μιλά υποτίθεται με την γραμματεία μου για την αξιοποίηση του, φαντάζομαι στην διοίκηση των οργανισμών και η οποία με καταγράφει ως Υπουργό, ενώ είμαι Υφυπουργός 2) Όπως ξέρετε είμαι Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και χρόνια με «κατηγορούν» οι φίλοι μου ότι δεν έχω βοηθήσει για μεταθέσεις ακόμη και απολύτως δίκαιες. Είναι υπερβολικό να γράφετε ότι κάποιος γονιός φαντάρου κάτοικος Αθήνας, παίρνει στο δικό μου γραφείο και ζητά μετάθεση του γιού του, από τη Ρόδο στην Αθήνα, που πιθανά θα γίνει τον Μάρτη, μετά τρεις μήνες όπως γράφετε.
στ) Όλοι έχουν καταλάβει τις σκοπιμότητες του δημοσιεύματος σας, το οποίο όμως πέρα των σκοπιμοτήτων, είναι άκρως δυσφημιστικό και συκοφαντικό και γι’ αυτό επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματά μου. Ευελπιστώ ότι και εσείς καταλάβατε το απόλυτο λάθος σας και θα ζητήσετε δημόσια και έγγραφη συγνώμη.


Γιάννης Μαγκριώτης
Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

. Θα μπορούσε να είναι λίγο πιό αναλυτική η απάντηση, όχι για να την καταλάβουν στο "πρώτο Θέμα" ( αυτοί ήδη ξέρουν ! ), αλλά για να γίνει ακόμη πιό φανεροί οι στόχοι και οι αιτιολογίες τού δημοσιεύματος !
. Μπράβο πάντως για την άμεση απάντηση !
. Συνεχίστε γιατί έχει πολλή δουλειά κι ακόμη δεν αρχίσαμε, μπάς και ξημερώσει κάποια καλή μέρα για την πατρίδα μας.

ΒΑΣΩ είπε...

Συμφωνώ και εγώ με τον ανώνυμο και θα ηθελα να σας ευχηθώ για τη Νέα Χρονιά δύναμη και προσήλωση στο έργο σας.

BOLLEK είπε...

Προτείνω να δημιουργηθεί διαδικτυακά ένα post ή γκρουπ (ίσως στο facebook)όπου οι απλοί πολίτες που είμαστε λίγο πιο υποψιασμένοι για το θέμα να γνωστοποιήσουμε και σε άλλους την "ταμπακιέρα" της επίθεσης της εφημερίδας αυτής του Μπόμπολα προς το Γιάννη Μαγκριώτη

Ανώνυμος είπε...

Τη μηλια με τα πολλα μηλα χτυπανε...Συνεχιστε την καλη δουλεια και μη δινετε σημασια σε λιβελογραφηματα

Μάνος Τριανταφύλλου είπε...

Γιάννη προχώρα ακάθεκτα στο έργο που έχετε αναλάβει με γοργά βήματα. Τέτοιες τρικλοποδιές θα βρείτε πολλές στο δρόμο σας, καλά κάνετε και δεν τις αφήνετε αναπάντητες, αλλά δεν πρέπει να έχουν καμία επιρροή στο έργο που έχετε αναλάβει και στην αποτελεσματικότητα σας. Μη ξεχνάτε ότι σας ψήφησαν πάνω από 3.000.000 Έλληνες πολίτες και δεν πρέπει να τους απογοητεύσετε, αλλά στόχος σας πρέπει να είναι να κερδίσετε και ένα μεγάλο μέρος των πολιτών που δεν σας ψήφισαν. Ένα πράγμα είναι όμως σίγουρο ότι δεν μπορείτε και δεν πρέπει να κερδίσετε όλους τους ψηφοφόρους και με αρκετούς πρέπει οπωσδήποτε να συγκρουστείτε αλύπητα και ιδιαίτερα με αυτούς που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί από βάθος καρδιάς να συγκρουστείτε. Αυτοί είναι κατά τη γνώμη μου όλοι οι φοροφυγάδες με πρώτους τους μεγάλους και τους συστηματικούς, τους κάθε λογής διεφθαρμένους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις Τράπεζες και την Εκκλησία, την τελευταία σε ότι αφορά την φορολόγηση της για τα έσοδα της και την ακίνητη περιουσία, αφαιρουμένων βέβαια των εξόδων που κάνουν για φιλανθρωπικό έργο με παραστατικά βέβαια, όπως αυτό ισχύει για όλους τους Έλληνες και για τις επιχειρήσεις.

Καλή Χρονιά και κάθε επιτυχία!

ΜΦΧ
Μάνος Τριανταφύλλου