25 Οκτ 2007

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «EXPRESS» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΓΑΛΑΝΟ 23-10-2007

1. Υπάρχει θέμα εγκυρότητας των διαδικασιών για την εκλογή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ;

Το 2004 υιοθετήσαμε ομοφώνως την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για την ανοικτή εκλογή του εκάστοτε Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στην πρώτη δοκιμασία του συστήματος κερδίσαμε την εκτίμηση των πολιτών με την μαζική πρωτόγνωρη συμμετοχή. Τώρα που οι υποψήφιοι είναι τρεις πρέπει να πείσουμε πως μαζί με την μαζικότητα, εξασφαλίζουμε και την διαφάνεια.

Όλοι κατανοούν, από τα υψηλόβαθμα στελέχη έως τα απλά μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, ότι, δίνουμε εξετάσεις στον Ελληνικό λαό. Η διαφάνεια και η επιτυχία των εκλογών στις 11 Νοεμβρίου θα αποτελέσει από μόνη της την αφετηρία της αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ.

2. Ακούμε στο ΠΑΣΟΚ για «συνωμότες» από τη μια και «βαρίδια» από την άλλη. Μέσα σε αυτό το κλίμα, υπάρχει κίνδυνος για την ενότητα του κόμματος;

Θεωρώ πως παρ’ όλες τις ακρότητες που έχουν παρατηρηθεί, υπάρχει υψηλό αίσθημα ευθύνης στα επιτελεία των τριών υποψηφίων. Πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ είχε ανάγκη αυτού του ανοικτού και επώδυνου διαλόγου. Μόνο εάν οι πολίτες νιώσουν ότι λέμε ενώπιον τους τις αλήθειες για την κατηφορική πορεία του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 6-7 χρόνια. Μόνο εάν νιώσουν ότι πονάμε από την αυτοκριτική και δεν περιοριζόμαστε σε ρητορικές βαρύγδουπες συγνώμες άνευ πρακτικών αποτελεσμάτων, θα έρθουν και πάλι κοντά μας.

3. Η προσέλευση του κόσμου θα αποτελέσει κριτήριο για την τελική έκβαση της αναμέτρησης της 11ης Νοεμβρίου για την εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ;

Θέλουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Αυτό θα καταδείξει το ενδιαφέρον των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ για το ΠΑΣΟΚ και την νέα πορεία του. Θα αποτελέσει δυναμικό κίνητρο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στις μεγάλες τομές που χρειαζόμαστε. Θα αποτελέσει προϋπόθεση για μια νέα δυναμική ενότητα και νικηφόρα προοπτική.

Τέλος δεν πιστεύω πως το ύψος της συμμετοχής θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της εκλογής, γιατί ο κάθε υποψήφιος είχε και έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις του στο σύνολο των πολιτών. Συνεπώς, από τον ίδιο εξαρτάται κατά κύριο λόγο να πείσει λιγότερους ή περισσότερους να προσέλθουν να τον ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: