3 Οκτ 2008

Δήλωση του Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτή κ. Γιάννη Μαγκριώτη, για τις χθεσινές πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία.

Δήλωση του Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτή κ. Γιάννη Μαγκριώτη, για τις χθεσινές πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συμπατριώτη μας που έχασε τη ζωή του, από τις πλημμύρες που προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στην Αιτωλοακαρνανία.

Δυστυχώς η ξαφνική νεροποντή στάθηκε ικανή να χάσει την ζωή του ο συμπολίτης μας και προκαλέσει βιβλικές καταστροφές στους Δήμους Παρακαμπυλίων, Αμφιλοχίας και Μεδεώνος. Η αδιαφορία της Νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης στα 5 χρόνια της εξουσίας της για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, ιδιαίτερα σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές, είναι μοναδική.
Μια αδιαφορία η οποία εκδηλώνεται με πολλούς και διάφορους τρόπους και ειδικότερα σε ότι αφορά την Αιτωλοακαρνανία, με την παντελή απουσία του κράτους σε ότι έχει να κάνει με την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων ικανών να προφυλάξουν και να προστατεύσουν την ζωή των πολιτών, των περιουσιών τους, αλλά και του περιβάλλοντος.
Η ξαφνική νεροποντή που εκδηλώθηκε στην Αιτωλοακαρνανία μαζί με την απώλεια ενός ανθρώπου, άφησε πίσω της ένα κατεστραμμένο εθνικό και αγροτικό οδικό δίκτυο που δεν άντεξε τα ορμητικά νερά της βροχής και ολόκληρους οικισμούς στο έλεος της λάσπης και του νερού.
Το μέγεθος της καταστροφής μεγάλο, όπως μεγάλα και αναπάντητα είναι τα ερωτήματα των τοπικών κοινωνιών απέναντι σε τέτοιου είδους καταστροφές.
Η Κυβέρνηση καλείται να συνδράμει τόσο στις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων συμπολιτών μας, όσο και στην γρήγορη αποκατάσταση και αποζημίωση των πληγέντων.
Καλείται επιτέλους να ξεκινήσει το πρόγραμμα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας πολλών περιοχών της χώρας, το οποίο είχε συγκροτηθεί τα προηγούμενα χρόνια.
Πολλοί πόροι από το Γ΄ ΚΠΣ έχουν χαθεί, ενώ ελάχιστοι έχουν προγραμματιστεί για το Δ΄ ΚΠΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: