27 Ιουν 2009

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Την καλούμε να μην προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στην Θεσσαλονίκη, τις τελευταίες μέρες της εξουσίας της.

Το 28% που πήρε η Ν.Δ στη Θεσσαλονίκη, στις Ευρωεκλογές, δεν τους προβληματίζει καθόλου;

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Οι υδάτινοι πόροι καθημερινά μειώνονται και τα επόμενα χρόνια η έλλειψη τους ίσως να είναι εκρηκτική.

Η κυβέρνηση αφού φρόντισε 5 χρόνια σχεδόν να μηδενίσει τις επενδύσεις στην ΕΥΑΘ, αφού επί 5 χρόνια δεν ανανέωσε και δεν επέκτεινε επαρκώς το δίκτυο διανομής, αφού οι Θεσσαλονικείς γνώρισαν συνεχείς αυξήσεις των τιμολογίων, έρχεται τώρα να πουλήσει την ΕΥΑΘ σε ξένα ολιγοπώλια.

Η κυβέρνηση:

Αντί να δημιουργήσει υποδομές για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

Αντί να περιορίσει την κατασπατάληση τους, συνεχώς σκέπτεται την πώληση δημόσιων επιχειρήσεων, για να καλύψει την μαύρη τρύπα της οικονομικής πολιτικής της.

Δεν την ενδιαφέρει ότι θα ακολουθήσουν υπέρογκες αυξήσεις που θα επιβαρύνουν τους Θεσσαλονικείς και την τοπική οικονομία.

- Την καλούμε να επενδύσει στην ανάπτυξη των υποδομών της ΕΥΑΘ και του δικτύου.

- Την καλούμε να εντάξει όλες τις περιοχές του ΠΣΘ και της ευρύτερης περιοχής, στα δίκτυα της ΕΥΑΘ.

- Την καλούμε λίγες ημέρες πριν την αποχώρηση της από την εξουσία να μην προετοιμάζει ζημιές μη αντιστρεπτές, για τη Θεσσαλονίκη.

Με την επιλογή της αυτή δείχνει πως δεν έχει διδαχτεί από το φιάσκο και τις ζημιές που δημιουργήθηκαν από την απόπειρα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ, τους προηγούμενους μήνες.

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όταν η ιδιωτικοποίηση κοινωφελών ιδρυμάτων γίνεται για να κερδοφορήσουν κάποιοι στο όνομα του νεοφιλελευθερισμού, τότε το δημόσιο αγαθό γίνεται εμπόρευμα και ως εκ τούτου πολύ απλά θα το ακριβοπληρώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη Συγχαρητήρια για την δυναμική σου παρουσία στον Δήμο Ανατ.Ολύμπου! η ομιλία σου ήταν πραγματικό ξέσπασμα ενάντια στις αντιλαικές πολιτικές της Δεξιάς! Συνέχισε έτσι!
Νικος

Βασιλειάδης Βασίλης είπε...

ετσι πως πανε τα πράματα μάλλον ένα κομμάτι της ΕΥΑΘ θα δωθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το ΠΑΣΟΚ έρχεται θα γίνει κυβέρνηση αργά ή γρήγορα & μάλιστα αυτοδύναμη. Τι πρόκειται να κάνει σε αυτό το θέμα;