1 Ιουν 2009

Μην ενισχύετε αδίκως το γενικό αίσθημα της αναξιοπιστίας.

Αγαπητοί Φίλοι,
Φαντάζομαι ότι με γνωρίζετε, όπως φαντάζομαι ότι παρακολουθείτε τη δουλειά μου, τις απόψεις και τις προτάσεις μου, ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο, που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με έχει ορίσει Πολιτικό Υπεύθυνο για τα Δημόσια έργα.
Εάν όλα αυτά δεν είναι μόνο στην φαντασία μου, αλλά είναι και σε δική σας γνώση, τότε δεν θα προχωρούσατε στους σημερινούς σχολιασμούς.
Παλεύω και καθημερινά προσπαθώ να σπάσω το τείχος που έχει χτιστεί ανάμεσα σε εμάς και στις απόψεις και θέσεις που διατυπώνουμε για τα θέματα αυτά και στους πολίτες.
Με τα σχόλιά σας αυτά ενισχύετε αυτό το τείχος γιατί καλλιεργείτε την αίσθηση της γενικής αναξιοπιστίας. Δεν χρειάζεται περισσότερα να γράψω, μυαλό έχετε και καταλαβαίνετε, μάτια έχετε και βλέπετε.

(ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ BLOG TAXALIA)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε κ. Μαγκριώτη.

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν:

Γνωρίζετε ή όχι τις οριακά νόμιμες συμπληρωματικές εργολαβίες που γίνονται στην Εγνατία χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, μόνο και μόνο για να εισπράξουν οι εταιρείες; Γνωρίζετε για τους σικε διαγωνισμούς "με διαπραγμάτευση"; Γνωρίζετε τα μπόνους που δίνονται σε εταιρείες χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τα έργα;

Γνωρίζετε για τις διαπιστωμένες κακοτεχνίες των νέων τμημάτων που κατασκευάστηκαν κυριολεκτικά στο πόδι για να προλάβουν το "τέλος 2008" και τις ευρωεκλογές;

Γνωρίζετε για τους εργάτες που σκοτώθηκαν στα έργα σε τραγικές συνθήκες μόνο και μόνο για να προλάβουν κάποιοι να κόψουν κορδέλες;

Γνωρίζετε ότι τα τμήματα που παραδόθηκαν πρόσφατα δεν πληρούν ούτε τις απαιτήσεις των μελετών ούτε τις προδιαγραφές με αποτέλεσμα οι οδηγοί να εκτίθενται σε κινδύνους; Ψάξατε να βρείτε ποιες είναι οι ατέλειες των νέων τμημάτων; Σας προτείνω να κάνετε άμεσα επίσκεψη στα οδικά τμήματα και να "επιθωρήστε" αν όλα κατασκευάστηκαν όπως θα έπρεπε.

Γνωρίζετε για τις εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις που γίνονται από το ΥΠΕΧΩΔΕ και κυρίως από την ΕΓΝΑΤΙΑ;

Γνωρίζετε για το στρατό από συμβασιούχους Συμβούλους που προσλαμβάνονται χωρίς καμία διαφάνεια με καθαρά κομματικά κριτίρια;

Αν γνωρίζετε τα παραπάνω γιατί δεν βγαίνετε να τα καταγγείλετε παρά μόνο αρκείστε σε ήπια δελτία τύπου;

Περιμένουμε να κάνετε αυτά που πρέπει.

Γιάννης Μαγκριώτης είπε...

Αγαπητέ /ή φίλε/η,


Οι ανακοινώσεις μου είναι πολύ σαφείς και ακριβείς, όπως κι εσύ παραδέχεσαι.

Οι θέσεις αυτές που διατυπώνω είναι θέσεις και προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Φαντάζομαι ότι κι εσύ θα αναρωτιέσαι, πού είναι οι θέσεις των άλλων κομμάτων και όχι μόνο γι’ αυτό το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιάννη, ευχαριστώ για την απάντηση

Ο λόγος που γράφω εδώ είναι γιατί ενδιαφέρομαι για την ορθότητα και πληρότητα των θέσεων του ΠΑΣΟΚ και δη του Υπεύθυνου για τα Δημόσια Έργα σχετικά με τα παραπάνω θέματα. Αν ενδιαφερόμουν για τις θέσεις των άλλων κομμάτων είναι προφανές ότι δεν θα έγραφα εδώ.

Ειδικά στην περίπτωση της Εγνατίας ένας επιπλέον λόγος που θα περιμέναμε περισσότερα στοιχεία είναι λόγω εντοπιότητας και προσβάσεων που έχετε στον φορέα που διαχειρίζεται το Έργο.

Σε κάθε περίπτωση σας ενημερώνω ότι όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί ακόμα που έχουν σχέση με τα αντικείμενα των Δημοσίων Έργων και της Εγνατίας περιμένουν μια πιο δυναμική αντίδραση που να μπαίνει στην ουσία των θεμάτων. Και τα θέματα είναι όντως πολλά!

Καλή μας επιτυχία στις 7 του Ιούνη