1 Απρ 2009

Άγονος ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Επιτέλους, η κυβέρνηση μετά από πολύ καιρό έκανε το αυτονόητο. Κήρυξε άγονο τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Σκέφτεται να προκηρύξει διαγωνισμό για την επέκταση του 6ου προβλήτα και την αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού. Αυτό δηλαδή, που θα έπρεπε να είχε πράξει πέντε χρόνια τώρα.
Το λιμάνι έχασε ευκαιρίες, όπως και η οικονομία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Η κυβέρνηση πιστή στο νεοφιλελεύθερο δόγμα της, επεδίωξε να παραχωρήσει και το λιμάνι Θεσσαλονίκης σε ξένο ολιγοπώλιο.
Πιστεύω να έχει διδαχθεί από το μεγάλο της λάθος που ταλαιπώρησε και κόστισε τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια σε επαγγελματίες, επιχειρηματίες αλλά και στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους του λιμανιού.
Ελπίζω να μην είναι μια επιλογή σκοπιμότητας, αλλά ουσίας. Ως τέτοια, δηλαδή επιλογή ουσίας ανάπτυξης του λιμανιού, τη στηρίζουμε όλοι.
Πρέπει η διοίκηση του λιμανιού και η κυβέρνηση να συζητήσουν με τους εργαζόμενους αλλά και τους φορείς της επιχειρηματικότητας για την γρήγορη εξομάλυνση της λειτουργίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: