10 Οκτ 2008

Περιοδεία στο Νομό Φωκίδας.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Δημοσίων Έργων του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης, συνεχίζοντας την διήμερη περιοδεία του στην Στερεά Ελλάδα, επισκέφθηκε σήμερα τον νομό Φωκίδας.
Ο κ. Μαγκριώτης συναντήθηκε στο Δημαρχείο Άμφισσας με τον Δήμαρχο κ. Α. Ασημακόπουλο.
Επισκέφθηκε τα έργα, που γίνονται στον δρόμο Αγ. Ευθυμίας – Βουνιχώρας.
Ο κ. Μαγκριώτης πραγματοποίησε επισκέψεις στο ΤΕΙ, στα ΚΕΚΑΜΕΑ και την υπηρεσία της πολεοδομίας του νομού.
Στις 12:30 συναντήθηκε στη Νομαρχία Βοιωτίας με τον Νομάρχη κ. Κ. Περγαντά.
Στη 13:00 συναντήθηκε με Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:

«Η περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας είναι διπλά αδικημένη, είναι θύμα του ανορθόδοξου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας. Φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό των μεταποιητικών μονάδων της πρωτεύουσας, όμως ο παραγόμενος πλούτος δεν επενδύεται στην περιφέρεια, ούτε ως εισόδημα, ούτε ως απασχόληση, ούτε ως κοινωνικές υποδομές. Ο πλούτος επιστρέφει στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που διαμένουν στην Αττική και στη Στερεά. Ελλάδα μένει η υψηλή ανεργία και η καταθλιπτική περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Το γεγονός αυτό, εμφανίζει στατιστικά την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως την πιο πλούσια περιφέρεια της χώρας, με αποτέλεσμα να αποκλείεται ουσιαστικά από την χρηματοδότηση του Δ ΚΠΣ. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την Δυτική Μακεδονία λόγω των λιγνιτορυχείων και της ΔΕΗ. Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ πέραν της αναγκαιότητας επανασχεδιασμού του Δ ΚΠΣ, προτείνει για αυτές τις περιφέρειες, τη συγκρότηση ειδικών περιφερειακών προγραμμάτων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΔΕ.
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ριζική αλλαγή του αναπτυξιακού και διοικητικού μοντέλου της χώρας είναι αυτή που μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτό το παράδοξο και ανορθόδοξο μοντέλο της χώρας.
Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που δημοσιοποίησε πρόσφατα η κυβέρνηση, περιέχεται ακόμη πιο μεγάλη μείωση του ΠΔΕ κατά 10,1% σε σχέση με το 2008. Από το 5,2% που ήταν το 2004, μέσα από τις συνεχείς μειώσεις, το 2009 θα είναι 3,2%. Το ΠΔΕ είναι αυτό που χρηματοδοτεί την ανάπτυξη της περιφέρειας. Τώρα ο καθένας εύκολα καταλαβαίνει, γιατί τα μεγάλα αναπτυξιακά και κοινωνικά προβλήματα της ελληνικής περιφέρειας τα τελευταία χρόνια γίνονται εκρηκτικά».

Ο κ. Μαγκριώτης θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στη Στερεά Ελλάδα το διήμερο 20 και 21 Οκτωβρίου με επισκέψεις στου νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδας και την πραγματοποίηση περιφερειακής διάσκεψης του ΠΑΣΟΚ Στέρεας Ελλάδας με θέμα:
«Δημόσιες Υποδομές –Ανάπτυξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Αξιολόγηση του Γ΄ και Δ΄ ΚΠΣ – Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: