22 Αυγ 2007

Πανικόβλητος ο κ. Καραμανλής

Πανικόβλητος ο κύριος Καραμανλής προκύρηξε εκλογές καταμεσής του Καλοκαιριού. Τα μεγάλα λόγια που με περίσσια αλαζονεία προβάλανε τα στελέχη της Ν.Δ για τον «Πρωθυπουργό των τριών τετραετιών», για τον «Συνταγματικό και θεσμικό Πρωθυπουργό που δεν κάνει παιχνίδια με τους θεσμούς»και γι’ αυτό δεν πρόκειται να κάνει πρόωρες εκλογές, έμειναν λόγια κενά περιεχομένου.

Βλέποντας την απογοήτευση του κόσμου να γίνεται εκρηκτική, βλέποντας τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ με το Νέο Κυβερνητικό Πρόγραμμα πανέτοιμο να ξεκινήσει μια νέα πορεία, κυριαρχήθηκαν από πανικό. Σχεδίασαν αρχικά τις εκλογές για τον Μάιο, αλλά φοβήθηκαν τις ανεξέλεγκτες αποκαλύψεις για τα ομόλογα και τον αντίκτυπο του πολύ ξύλου που έριξαν οι πραίτορες του κ. Πολύδωρα. Επανασχεδίασαν εκλογές για τον Οκτώβριο, όπως αποκάλυψε ο κ. Σουφλιάς βγαίνοντας από το γραφείο του Πρωθυπουργού στις 17/8.

Δεν ήθελαν να καταθέσουν τον νέο προϋπολογισμό στην Βουλή την 1 Οκτωβρίου το αργότερο, όπως ορίζει το Σύνταγμα, γιατί εκεί θα αποκαλύπτονταν ότι όλα αυτά που έταζαν στις αρχές Αυγούστου, δεν θα υπήρχαν στον προϋπολογισμό του 2008. Ήθελαν να κρύψουν τους νέους φόρους που θα επιβάλλουν και την εισοδηματική πολιτική λιτότητας. Ήθελαν να τάζουν, χωρίς να φαίνεται ο λογαριασμός, όπως έκαναν και το 2004.

Την 13 Αυγούστου, όπως δήλωσε ο κύριος Κολιοκώστας, παρέλαβε το Πόρισμα Ζορμπά. Ο πανικός στο Μαξίμου «χτύπησε ταβάνι». Το ίδιο βράδυ αποφάσισαν εκλογές την 16/9. Έπρεπε να ακυρώσουν και μια δεύτερη ημερομηνία την 21η Αυγούστου, κατά την οποία ο κ. Ζορμπάς ήταν δεσμευμένος και υποχρεωμένος να πάει στην Βουλή και να καταθέσει το πόρισμα.

Ο κύριος Καραμανλής & η Ν.Δ είχαν 3,5 χρόνια ν’ αποδείξουν, ότι ήθελαν και μπορούσαν, να κάνουν πράξη μερικά από αυτά, που έταξαν το 2004. Δυστυχώς γι’ αυτούς, απογοήτευσαν τους πολίτες.

Οι πολίτες νιώθουν εξαπατημένοι. Ξέρουν όμως τώρα, πως έχουν άλλη επιλογή, τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

Μαζί θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος, τις χαμένες ευκαιρίες. Με συνέπεια και τόλμη.

Την 16/9 κατακτούμε την νίκη. Ανοίγουμε τον δρόμο για μια νέα Ελλάδα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ke Magrioti,


dystyxws o giorgos papandreou olous emas tous proerxomenous apo tin ananewtiki aristera enw eixe thn eukairia na mas ferei konta tou, enw pistepsame sto Giorgo Proxwra allakse ta ola, enw elpisame pws to anoigma tou pasok pros tin koinwnia 8a einai ousiastiko, mas apogoiteuse.

Den allkse tipota. Dyskola mporoume na pistepsoume pws sto mellon kati 8a allaksei. Se auto to pasok paramenoume ametoxoi, pagera adiaforoi...

Γιάννης Μαγκριώτης είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΟ 22-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007
7:36
Κατανοώ τον προβληματισμό σου, θα ήθελα όμως να σου τονίσω, ότι στην ζωή τίποτα δεν είναι απόλυτα ιδανικό. Η αποχή δεν βοηθάει στην βελτίωση.
Αντίθετα ενισχύει τις αντίθετες θέσεις.
Σ’ ευχαριστώ που επικοινώνησες μαζί μου