28 Αυγ 2007

Παρέλαβαν το 2004 την Ελλάδα στην πιο αξιόπιστη περίοδο της ιστορία της και την παραδίδουν, αποχωρώντας από την εξουσία, απαξιωμένη, αντικείμενο χλεύης των διεθνών ΜΜΕ.

Πρώτη φορά στα χρονικά της Ελληνικής πολιτικής ιστορίας, που η χώρα πηγαίνει σε εκλογές μέσα σε ένα τόσο βαρύ κλίμα. Τα δεκάδες θύματα, η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι πολλές υλικές απώλειες και η κακή διεθνής εικόνα, οδηγούν στην άμεση ανάγκη υποστήριξης των συγγενών των θυμάτων, δημιουργίας μέτρων ανακούφισης των πληγέντων και κυρίως μιας οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης. Οι παραγωγικές και κοινωνικές απώλειες δεν είναι στιγμιαίες, αλλά με διάρκεια και βάθος χρόνου.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός απέδειξαν και πάλι την τραγική ανεπάρκεια τους. Δεν ήταν ικανοί να προστατέψουν την ζωή των πολιτών, τις περιουσίες τους, το φυσικό περιβάλλον. Δεν ήταν ικανοί να προστατέψουν αιώνια μνημεία, διεθνή σύμβολα πανανθρώπινων αξιών, όπως η Ολυμπία.

Το χειρότερο όμως είναι πως αντί να δουλέψουν για να περιορίσουν την καταστροφή, έψαχναν απεγνωσμένα επικοινωνιακά σενάρια αποφυγής πολιτικού κόστους. Έφτασαν στο όριο την γελοιότητας επικαλούμενοι «ασύμμετρες απειλές».

Δεν καταλαβαίνουν πως τα μεγέθη αυτά μπορεί στιγμιαία να τους ανακουφίσουν πολιτικά, διασύρουν όμως μακροπρόθεσμα την χώρα.

Πριν 4 χρόνια παρέλαβαν μια χώρα με κύρος, πανέτοιμη για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελλάδα αναγνωρίζονταν εγκώμια από τον Διεθνή Τύπο για τις μεγάλες της επιτυχίες. 4 χρόνια μετά παραδίδουν μια Ελλάδα με μουδιασμένες δυνατότητες, με μειωμένη αυτοπεποίθηση και με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέροντα επικριτικά στο κατάντημά της .

Ο λαός έχει αποφασίσει να τους τιμωρήσει. Η τιμωρία θα είναι ακόμα πιο μεγάλη. Δυστυχώς όμως όταν θα έρθει, θα έχει μεσολαβήσει μια μεγάλη καταστροφή.

17 σχόλια:

whispering-planet είπε...

Τα δάση δεν είχαν μόνο δέντρα αλλά και ζώα και κάποιος πρέπει να τα προστατέψει.

Η WWF ζητά να απαγορευτεί το κυνήγι σε όλη την χώρα ή τουλάχιστον στις περιοχές γύρω από τα καμμένα δάση.

Εμείς οι πολίτες ζητάμε να απαγορευτεί το κυνήγι σε όλη την επικράτεια.

Τα οικοσυστήματα έχουν αφανιστεί και όσα ζώα διέφυγαν από την φωτιά έμειναν στο έλεος των κυνηγών.

Είναι οι ψήφοι των κυνηγών ποιό σημαντικοί από τα ελάχιστα ζώα που γλύτωσαν από την φωτιά;

Aν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την χώρα μας και το περιβάλλον, σας καλούμε να λάβετε μέρος στον διάλογο που ανοίξαμε στο μπλογκ www.whispering-planet.blogspot.com.

Μετά από αυτή την τεράστια οικολογική καταστροφή που συνέβη στην χώρα μας, θα μας ενδιέφερε ιδιαίτερα να μάθουμε ποιά είναι η γνώμη σας για το κυνήγι.

Μέχρι στιγμής κανείς από τους πολιτικούς δεν έχει λάβει θέση πάνω στο θέμα.

Τι μετράει πιό πολύ για σας, η ψήφος των κυνηγών ή το καλό του τόπου;

Σας ζητάμε να λάβετε θέση. Θα τολμήσετε;

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Ψηφίσατε τον περίφημο δασοκτόνο νόμο του 2003, ή όχι;
http://demasamere.blogspot.com/2007/08/24.html

Αυτή η έλλειψη αυτοκριτικής του ΠΑΣOK δεν εξηγεί το γεγονός ότι με καμένη τη μιλης χώρα ο κόσμος αρνείται να ψηφίσει ΠΑΣOK, ακόμα και αν η NΔ αποδείχτηκε επινίνδυνη να κυβερνήσει;

Γιάννης Μαγκριώτης είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ


Δεν θα υποστηρίξω ότι πήραμε όλα τα μέτρα και κάναμε κάθε φορά το καλύτερο. Όμως εάν υπήρχε δασοκτόνο θεσμικό πλαίσιο, τότε γιατί η Ν.Δ θέλει να αλλάξει το άρθρο 24 του Συντάγματος, που με την διατύπωση του 2001 προστατεύει σε μεγάλο βαθμό το δάσος;
Ακόμη γιατί τον Ιούνιο του 2007 η Κυβέρνηση έφερε τροπολογία στη Βουλή, για να καταργήσει προγενέστερη διάταξη, που επέβαλε άμεση κατεδάφιση αυθαιρέτων που κατασκευάζονται σε καμένη έκταση;
Αγαπητέ φίλε, μερικά πράγματα μπορεί να μοιάζουν, δεν είναι όμως ίδια. Ειδικότερα αυτό έχει σημασία, όταν εκλέγουμε κυβέρνηση.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Mα αγαπητέ κ. Mαγκριώτη, δε νομίζω ότι τουλάχιστον εγώ υπαινίχθηκα τίποτα καλό για την Nέα Δημοκρατία. Eίναι σαφές ότι αποτελείται αν μη τι άλλο από ανθρώπους οικτρά ανίκανους, επικίνδυνους για τη χώρα.

Αυτό που με θυμώνει όμως ακόμα περισσότερο είναι ότι το ΠΑΣOK έχασε την ευκαιρία στα χρόνια της αντιπολίτευσης να πει συγγνώμη για μεγάλα λάθη που έκανε.

Γιατί σήμερα θα ήταν σε άλλη θέση. θα μπορούσε να σαρώσει στις εκλογές. Όσο και στημένες να είναι οι δημοσκοπήσεις, παραμένει αλήθεια ότι ο κόσμος δε τρέχει πίσω στο ΠΑΣOK.

Kαι ένα παράδειγμα είναι ο δασκοκτόνος νόμος που ψηφίσατε το 2003. Kαι εσείς ακόμα, δε βγαίνετε να κάνετε μία γενναία τοποθέτηση εδώ. Δε ξέρω ποιες είναι οι προσωπικές σας πεποιθήσεις. Δε θα το μάθουμε ποτέ, διότι αν τοποθετηθείτε διαφορετικά θα υποστείτε τις συνέπειες μιας διαφορετικής γραμμής από τη κομματική.

'Eτσι μένουμε στα ίδια …

Για τα δάση, πολύ καιρό πριν, το ΠΑΣOK έπρεπε να βγει γενναία και να πει: "KΑNΑME ΛΑΘH MEΓΑΛΑ. Στη βάρδια μας κάηκε η Πεντέλη και έμεινε χωρίς δέντρο η ανατολική της μεριά. O νόμος που ψηφίσαμε ήταν 'δασοκτόνος. Kάναμε λάθη, τα αναγνωρίζουμε, και θα αλλάξουμε."

Kανείς δε λέει "συγγνώμη" σε αυτή τη χώρα κ. Mαγκριώτη. Mπορεί τα μεγάλα κόμματα να μεταχειρίζονται τον κόσμο σαν να μην είναι πολύ έξυπνος, αλλά δεν είναι και τόσο χαζός. Eνώ είναι έξαλλος με τη NΔ, τον Πολύδωρα και τους υπόλοιπους κλόουν, δεν ψηφίζει ΠΑΣOK.

Αναρωτηθείτε γιατί συμβαίνει αυτό, και κάνετε την αυτοκριτική σας όχι σαν άσκηση δημοσίων σχέσεων, αλλά σαν πράξη ουσίας που. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα κι εγώ να πω πάνω στο σχόλιο του δε μασάμε ρε, ότι το ΠΑΣΟΚ θα έκανε περίπατο σε αυτές τις εκλογές αν ζητούσε συγγνώμη. Το να λένε απλά "κάναμε την αυτοκριτική μας" δεν είναι αρκετό. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να σκέφτεται το πολιτικό κόστος και δεν μπορεί να αρθρώσει μια απλή λέξη όπως "συγγνώμη". Αυτό όμως περιμένει ο κόσμος να ακούσει.

Ανώνυμος είπε...

SYMFWNW ME TO PIO PANW SXOLIO EKATO TOIS EKATO. KAI AYTO TO BLOG EINAI MIA YPOKRISIA. MOLIS TELEIWSOYN OI EKLOGES DE 0A YPARXEI OYTE MIA KATAXWRHSH. EDW EIMASTE. EIDIKA AN EKLEGEI TO PASOK KAI O K. MAGKRIWTHS EINAI MELOS PALI THS KYBERNHSHS. LYPAMAI POY TO GRAFW: H YPOKRISIA PERISSEYEI KAI O KOSMOS DEN EINAI KOROIDO PIA. TO PASOK FTAIEI POY EXOYME TH NEA DHMOKRATIA GIA KYBERNHSH.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΑΡΑΚΙ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ Ν.Δ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ Η ΧΩΡΑ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ. ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΌΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ.

Γιάννης Μαγκριώτης είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ "ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ"
πρέπει να ξέρεις ότι έχω ασκήσει αυστηρή κριτική για λάθη και απραξίες τους παρελθόντος μέσα στα όργανα του ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαι από αυτούς που σώπασαν. Το «συγγνώμη» στην πολιτική είναι, η λήψη υπόψη των μηνυμάτων που στέλνει ο πολίτης με τις αποφάσεις του στις εκλογές, η αυτοκριτική και η αλλαγή προς το καλύτερο. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ το έχει καταφέρει αυτό σε μεγάλο βαθμό.
Συμφωνώ ότι ο κόσμος δεν είναι κορόιδο πια και να σου πω την πλήρη αλήθεια, νομίζω ότι ποτέ δεν ήταν. Πάντως ο πολίτης όχι μόνο δεν πρέπει να είναι κορόιδο αλλά και μηδενιστής, διαφορετικά δεν είναι χρήσιμος

Γιάννης Μαγκριώτης είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΑΡΙΑ
Θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι το blog μου ξεκίνησε να λειτουργεί από τις αρχές τους έτους. Δεν είναι προεκλογικό. Ένας πολιτικός αναζητά συνεχώς νέους τρόπους επικοινωνίας με τους πολίτες, προκειμένου να λαμβάνει όσα περισσότερα ερεθίσματα είναι δυνατό από τους πολίτες. Ακόμα και αυτή η επικοινωνία μαζί σου, για εμένα είναι χρήσιμη. Δε νομίζω ότι αυτό είναι μεμπτό

Thodwris είπε...

Κύριε Υπουργέ,

Θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω μια τοποθέτησή σας σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

SFAIRA THA TRE3EIS YPER TOY BENIZELOY. SA FIDI POY EISAI. ALLO POY TON EBRIZES PALIA.

Thodwris είπε...

Nerovraste άσε τις χοντράδες. Εδώ μιλάνε άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

venizelo H papandreou???

Wins είπε...

Μ΄αρέσει που αναρωτιέστε κιόλας!Παπανδρέου φυσικά!Γιατί;;;;Για τους λόγους που αναφέρατε πριν αδέρφια.Ο Βενιζέλος δεν ήταν μέλος των κυβερνήσεων Σημίτη;;Ποιά ευθύνη ανέλαβε μέχρι τώρα για την τις ήττες που υποστήκαμε;;Και μην μου πείτε ότι δεν φέρει ευθύνη.Όλοι τους φέρουν!Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΆ,ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΗΠΙΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!ΛΕΚΙΑΣΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!!ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ:ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΟΔΟ ΚΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ!ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΠΛΟΚΩΝ!!!ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;;ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ...;;;;;;ΕΝΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ: ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΜΙΛΑΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ.. ΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΑΡΤΕΣ" - ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ!!! (ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ) ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ-ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΜΕΛΩΝ-ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ.Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!ΕΞΩ ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ.. ΜΑΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...
ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

αν πω κατι κακο-κριτικο για εσας μηπως θα μου κανετε μηνυση οπως άλλοτε προ 10ετιας ειχαν κανει καποιοι γνωστοι και μη εξαιρετέοι στη Νομικη ΑΠΘ????

Unknown είπε...

Τo blog του απολυμένου από την ΓΣΕΕ Δημοσιογράφου για θέματα εργασίας και ότι άλλο κάτσει…

Το 2004 ΔΕΧΘΗΚΑ «ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΗ», ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ αποζημίωση ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ …ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ «ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ» 100.000 ευρώ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ …ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!!
http://apasxolisi.wordpress.com/