13 Απρ 2007

Συγκλονιστικά τα στοιχεία της Τροχαίας για ατυχήματα στη Θεσσαλονίκη.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, είναι το θέμα της Οδικής Ασφάλειας, για το οποίο έχω καταθέσει πρόσφατα ερώτηση στη Βουλή.

Από τα στοιχεία της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, προκύπτει, ότι κατά μέσο όρο ένας πεζός παρασύρεται κάθε μέρα, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, αλλά και στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία δύο χρόνια, 40 πεζοί παρασύρθηκαν και σκοτώθηκαν, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας σημειώνονται 400 παρασύρσεις το χρόνο.

Μερικά από τα πιο επικίνδυνα σημεία, στα οποία σημειώνονται τα περισσότερα ατυχήματα είναι η Περιφερειακή οδός, η Ανδριανουπόλεως, η Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου και η περιοχή της Κρήνης.

Θα ήθελα την γνώμη σας, για το πόσο σημαντικό θεωρείται το συγκεκριμένο πρόβλημα, ποια είναι η γνώμη σας για το τι μέτρα πρέπει να ληφθούν και ποιοι πιστεύεται ότι είναι οι φορείς που έχουν την βασική ευθύνη;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί πολύ βασικό πρόβλημα για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.
Καθημερινά το αντιμετωπίζουμε όλοι μας, σε κάθε εξόρμηση μας στην πόλη και ακόμα περισσότερο στο κέντρο της.
Από τα στοιχεία που αναφέρει ο κ. Μαγκριώτης, εύκολα μπορεί κανείς να βγάλει το συμπέρασμα πως ο αριθμός των νεκρών είναι αρκετά μεγάλος για να αφήσει ασυγκίνητους τους φορείς της πόλης μας.
Πρέπει επιτέλους ο Δήμος και η Νομαρχία Θεσσαλονίκης να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά μας με μεγαλύτερη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία.