17 Νοε 2011

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου...συνέχεια της ασίγαστης πάλης της ελληνικής νεολαίας, του ελληνικού λαού.


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ήταν η κορύφωση μικρών και μεγάλων αντιστασιακών πράξεων της ελληνικής νεολαίας και του ελληνικού λαού. Ήταν η συνέχεια της ασίγαστης πάλης της ελληνικής νεολαίας και του ελληνικού λαού. Ήταν ταυτόχρονα η επιβεβαίωση του αντιστασιακού χαρακτήρα των Ελλήνων, των Ελλήνων που ανέδειξαν τις διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας. Δεν μπορούσε να είναι διαφορετική η στάση του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της ελληνικής νεολαίας απέναντι στο ανελεύθερο, αυταρχικό, χουντικό, φασιστικό καθεστώς των συνταγματαρχών.
Ανέδειξε όμως και τις αξίες της συνέργιας, της συμμετοχής και της αυτοδιαχείρησης, της ανατροπής νοοτροπιών του παρελθόντος που διαχώριζαν το λαό και τη νεολαία.
Το Πολυτεχνείο ήταν η αρχή του τέλους της χούντας και των δεινών της πατρίδας μας, η αρχή του τέλους της προσπάθειας του ελληνικού λαού για να χτίσει τη σύγχρονη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
Όμως η χούντα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Πανικόβλητη προχώρησε σε πράξεις, ακόμα πιο μεγάλης ανομίας, ακόμα πιο αντεθνικές όπως το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, που οδήγησε στην εθνική τραγωδία, η πληγή της οποίας είναι ακόμα ανοιχτή. Γι’ αυτό το μήνυμα της χώρας και του ελληνισμού ολάκαιρου είναι η συστράτευση με τους Κυπρίους για να ολοκληρωθεί ο αγώνας τους και να δικαιωθεί, για να είναι ενιαίο και ανεξάρτητο το νησί μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, αυτή τη μεγάλη κατάκτησή τους, της προηγούμενης δεκαετίας.
Η μεταπολίτευση, μετά το 1974 μέχρι σήμερα είναι η περίοδος της πιο σταθερής, της πιο ανεπτυγμένης, της πιο ολοκληρωμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που γνώρισε η χώρα μας και αυτό κανένα γεγονός, καμιά παθογένεια δεν μπορεί να το αντιστρέψει, δεν μπορεί να το θολώσει. Είναι το μεγάλο κεκτημένο όλων των κυβερνήσεων, όλων των κομμάτων, όλου του ελληνικού λαού, διαχρονικά της νεολαίας όλα αυτά τα χρονιά. Καθένας μπορεί για την παράταξή του, για το κόμμα του, για την κοινωνική ομάδα, ατομικά ή συλλογικά να διεκδικεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή σ’ αυτήν την πορεία και σ’ αυτήν την προσπάθεια. Είναι όμως αποτέλεσμα της συνειδητής συστράτευσης όλων των Ελλήνων, όλων των κοινωνικών και πολιτικών και  κομματικών εκπροσωπήσεων στην ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία.
Αυτή όμως η πορεία είχε και τις μεγάλες εσωτερικές της παθογένειες αντινομίες και αντιφάσεις, κορύφωση της οποίας ήταν και η κρίση, το βάθος της οποίας ζούμε τόσο έντονα όλοι μας τις ημέρες αυτές.
Σ’ αυτήν την κρίση όμως δεν απαντούμε με τον περιορισμό της δημοκρατίας ούτε της κοινωνικής και πολιτικής αντιπροσώπευσης. Απαντούμε μέσα από το Κοινοβούλιο. Δείγμα της υπεύθυνης στάσης όλου του πολιτικού κόσμου είναι η Κυβέρνηση της ευρείας συνεργασίας που θα απαντήσει σ’ αυτήν την κρίση.
Ο καθάριος, ενάργιος και σαφής λόγος όλων των εκπροσώπων των κομμάτων και των κοινοβουλευτικών ομάδων σήμερα εδώ, στο ναό της δημοκρατίας. Η παρουσία του Πρωθυπουργού αυτής της Κυβέρνησης της ευρείας συνεργασίας και ο μεστός και καθαρός του λόγος, εγγυώνται πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες, πως θα βγούμε γρήγορα από την κρίση, όπως αξίζει στον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα.
Σήμερα οι πολίτες όλου του κόσμου στέλνουν ένα μήνυμα ελπιδοφόρο από τους δρόμους και τις πλατείες, από τα κοινοβούλια και τους χώρους δουλειάς, από κάθε σημείο όπου ζουν και εργάζονται, πως αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίον οργανώθηκε και οργανώνεται η παγκόσμια οικονομία, τον τρόπο που κατανέμεται ο πλούτος, γιατί έχει βαθιές αδικίες και ταυτόχρονα τον τρόπο με τον οποίον κοινωνικά και πολιτικά εκπροσωπείται στα μεγάλα κέντρα των αποφάσεων. Διεκδικεί να ανατραπεί αυτή η πραγματικότητα.
Εμείς εδώ στην πατρίδα μας μέσα από το Κοινοβούλιο όλοι μαζί, όλες οι πτέρυγες της Βουλής στέλνουμε το μήνυμα της συστράτευσης σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, κάνοντας ταυτόχρονα και το δικό μας εθνικό και κοινωνικό αγώνα. Είμαστε βέβαιοι πως το τέλος αυτής της προσπάθειας θα είναι η δικαίωση των θυσιών, η δικαίωση των αγώνων και πάλι, η πραγμάτωση των μεγάλων αξιών, που διαμορφώθηκαν σε τούτο τον τόπο, σε τούτη την πόλη, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, της εθνικής και συλλογικής αξιοπρέπειας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΙΝΑΜΕ Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Βρε μπαρούφα σκέφτεσαι τι γράφεις η στα γράφουν αλλοι ασχετοι ?

Ανώνυμος είπε...

δεν έμαθα να βρίζω στο άσχετο και ούτε θα το κάνω .Πολλές φορές η σιωπή είναι καλύτερη εε? Κρίμα στο Πασοκ που πίστεψα από 1979 μέχρι πρόσφατα ...με αυτά όλα οπλίζεται με αγανάκτηση τον κόσμο..Άλλο χόρτο δεν έχει για τροφή ναι..

Ανώνυμος είπε...

Απατεώνας .....

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μαγκριώτη .... απο όλες τις παπαριές που μας παραμύθιαζες τοσο καιρό ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ....

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΑ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΝΤΑΙ !!!!!!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ ?

ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ - ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ - ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ....

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ? ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ? ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ?

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΣΟ ΣΤΡΥΜΟΝΟΧΩΡΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ? ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ? ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ? ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ? ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ?

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ....

Ανώνυμος είπε...

Την ώρα που οι δημόσιοι (και οι δημοτικοί) υπάλληλοι, ακόμη και οι ίδιοι οι αιρετοί (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κλπ)...
έχουν χάσει έως και το 50% των αποδοχών τους, σε μία εταιρεία που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για την Ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.), το μόνο που «αναπτύσσεται» είναι οι μισθοί κάποιων ανώτερων στελεχών της.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΤΑΑ έχει οριστεί με βάση τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2006 (!), στην προ «Καλλικράτη», βεβαίως, εποχή και με εντελώς διαφορετικό αυτοδιοικητικό χάρτη και άλλη σύνθεση του δ.σ. της ΚΕΔΚΕ (ΚΕΔΕ σήμερα), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών (βασικός μέτοχος της εταιρείας μαζί με την ΚΕΔΕ) και ο ίδιος ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης για άγνωστους λόγους, δεν προχωράει στην αλλαγή του.

Αποτέλεσμα, σε μία περίοδο που ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζητά από τους Έλληνες να σφίξουν όλο και περισσότερο το ζωνάρι τους, ενώ η Βουλή ψηφίζει σήμερα νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, να εμφανίζεται να «καλύπτει» τη σημερινή διοίκηση εταιρείας του υπουργείου του και τα «golden boys» που αυτή δημιούργησε και συντηρεί.

Μισθοί μέχρι και 8500 ευρώ!!!

Χαρακτηριστικό της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος από τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι ότι, σύμφωνα με τη μισθολογική κατάσταση που έχει στα χέρια της η aftodioikisi.gr, από τα περίπου 150 άτομα-υπαλλήλους της (κανένας πάντως δε βγαίνει σε... εργασιακή εφεδρεία), περίπου τα 60 λαμβάνουν αποδοχές (βασικές και λοιπές) πάνω από 3.000 ευρώ το μήνα.

Ενδεικτικά παραδείγματα: ο Γ.Ρ λαμβάνει (συνολικό κόστος) 8.500 ευρώ το μήνα, ο Α.Γ. 6.163 ευρώ ο Ι.Γ. 5.782 ευρώ, η Γ.Μ 5.529 ευρώ, η Γ.Γ 5.518 ευρώ, ο Χ.Λ. 5.407 ευρώ, η Σ.Α. 5.150 ευρώ, ο Δ.Φ 5.091 ευρώ, ο Γ.Γ 5.054 ευρώ, ο Ν.Μ 5.009 ευρώ, η Α.Κ. 4.753 ευρώ, ο Η.Λ. 4.653, ο Δ.Ζ. 4.637 ευρώ, η Ε.Λ. 4.542 ευρώ, η Κ.Γ. 4.450 ευρώ, ο Γ.Δ. 4.358 ευρώ, ο Μ.Κ. 4.156 ευρώ, ο Κ.Γ 4.006 ευρώ, ο Π.Κ. 3.961 ευρώ, η Γ.Ε. 3.730 ευρώ, η Ε.Γ 3.687 ευρώ, ο Ο.Κ. 3.634 ευρώ, ο Δ.Κ. 3.606 ευρώ, ο Χ.Β. 3.425 ευρώ, ο Λ.Κ. 3.331 ευρώ, ο Β.Κ. 3.218 ευρώ, η Ε.Γ. 3.156 ευρώ, η Σ.Κ. 3.002 ευρώ και ο μακρύς κατάλογος των «golden αμοιβών» συνεχίζεται...

Εφάπαξ 120.000 ευρώ και πρόσληψη ξανά!!!

Ενδεικτικό, δε, του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της εταιρείας η σημερινή διοίκησή της, είναι πως στέλεχος στην οικονομική υπηρεσία της ΕΕΤΑΑ, ο Π.Μ., το Μάιο 2010 βγήκε πρόωρα στη σύνταξη λαμβάνοντας εφάπαξ 120.000 ευρώ, για να επανέλθει... μία ημέρα αργότερα, με μισθό 3.500 ευρώ (συν, βεβαίως, 2.500 ευρώ από τη σύνταξη). Μάλιστα, για να πάρει τη θέση αυτή, κάποιοι από τη διοίκηση της ΕΕΤΑΑ εξεβίαζαν την υπάλληλο που επρόκειτο να προαχθεί στη θέση του Π.Μ., με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη εργαζόμενη να καταθέσει αγωγή για τις απειλές που δέχεται!!!