3 Σεπ 2010

Masterplan για την Αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής μας, η αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, όπως βέβαια και για όλα τα αστικά κέντρα της χώρας. Οι κλιματικές αλλαγές και τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών προκαλούν δυσάρεστα γεγονότα, καταστροφικά αποτελέσματα και απώλειες ανθρώπινων ζωών.
Οι παρεμβάσεις που προωθούμε αφορούν στη διαμόρφωση και διευθέτηση κοιτών ποταμών-χειμάρρων-λιμνών, την ενίσχυση αναχωμάτων προστασίας ποταμών-χειμάρρων- λιμνών και παράκτιων αναχωμάτων. Έτσι, θα καλυφθούν οι ανάγκες για υποδομές και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θα ανακτηθούν περιοχές που υποβαθμίστηκαν από τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα.
Σε διάστημα 5 - 7 ετών, ανάλογα με πιθανά απρόοπτα ή προσφυγές κατά τη διαδικασία των δημοπρατήσεων, προβλέπεται η ολοκλήρωση του επιχειρησιακού σχεδίου.
Από την πλευρά της Κυβέρνησης έχουμε διασφαλίσει τους πόρους για τα αντιπλημμυρικά έργα και θα ολοκληρώσουμε τις αντιπλημμυρικές υποδομές στο πολεοδομικό συγκρότημα.

1 σχόλιο:

ΦαΘ είπε...

Πού έχει ανακοινωθεί το Σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη; Διάβασα για δημόσια διαβούλευση αλλά δε βρήκα τίποτα στο Διαδίκτυο... Ή μήπως δεν έχει δημοσιοποιηθεί το πλήρες σχέδιο ακόμα; (Πέρα από αυτά τα συνοπτικά που λένε στα δελτία ειδήσεων)