16 Δεκ 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ"΄ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ" Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα http://www.capital.gr/News.asp?id=873538 με τίτλο, « ‘‘Γεφύρι της Άρτας’’ η Περιφερειακή Θεσσαλονίκης», εκδόθηκε η παρακάτω απάντηση από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Μαγκριώτη:
Η εξωτερική περιφερειακή θα γίνει, γιατί είναι απολύτως αναγκαία για τη Θεσσαλονίκη, την κεντρική Μακεδονία και τη Χαλκιδική. Εάν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνέχιζε το 2004 από εκεί όπου είχε φθάσει η μελέτη της εξωτερικής περιφερειακής, σήμερα μπορεί να είχε κατασκευαστεί το μισό της περιφερειακή οδού. Δυστυχώς τέσσερα χρόνια απόλυτης αδράνειας ακολούθησαν μετά της εκλογές του Μαρτίου του 2004. Η χάραξη της περιφερειακής στην οποία κατέληξε η προηγούμενη ηγεσία δημιουργεί προβλήματα σε ορισμένα σημεία της και εγείρει τεράστιες ενστάσεις οι οποίες εάν δεν απαντηθούν το έργο θα παγιδευτεί με προσφυγές στο ΣτΕ. Θέσαμε σε δημόσια διαβούλευση τα προβλήματα όπως πρέπει να γίνεται σε μια ευνομούμενη πολιτεία που σέβεται τους πολίτες της. Είμαι βέβαιος πως το Γενάρη θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Σημειώνω ακόμα ότι από το 1,5δις ευρώ περίπου που θα απαιτηθεί για να κατασκευαστεί η περιφερειακή οδός, η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει ενδεικτικά στο ΕΣΠΑ μόνο 300εκατ. ευρώ. Ήταν δηλαδή ακόμα μια προεκλογική εξαγγελία της Ν.Δ. χωρίς αντίκρισμα. Εμείς δεσμευτήκαμε πως θα διασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους και πως το έργο θα πραγματοποιηθεί.

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Υπουργέ, τι θα γίνει όμως με την εσωτερική περιφερειακή και τα προβλήματα κι οι πιθανοί τόποι δυστυχημάτων στις δυτικές διασταυρώσεις (κι όχι ανισόπεδες ή υπόγειες διαβάσεις);

Γιάννης Μαγκριώτης είπε...

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Από χρόνια έπρεπε να έχουν δοθεί λύσεις. Θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να τις δώσουμε.

Ditikos blogger είπε...

Υπουργέ,
Σας παρακαλώ πολύ με την διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά μέχρι το βαρδάρη έχετε σκοπό να το προχωρήσετε? Η μελέτη υπάρχει στα συρτάρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με μια επικαιροποίηση σε συνεργασία με την ΚΕΔ μπορείτε να το λύσετε συντομα. Επίσης έχω απευθυνθεί στο γραφείο σας για κάποια αιτήματα σε σχέση με κομμάτι της οδού Λαγκαδά στην Σταυρούπολη που δεν έχει παραδρομο κλπ, πρέπει να το δείτε το έχω θέσει ηλεκτρονικά στο γραφείο σας.