17 Σεπ 2009

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ....!

Κινούμενος στο κέντρο της πόλης, πρόσεξα αυτές τις μέρες τους «ποδηλατόδρομους» που πρόσφατα έφτιαξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε διάφορες κεντρικές οδούς της πόλης.. Αγ. Δημητρίου, Δωδεκανήσου, Κουντουριώτου.

Όλοι είμαστε υπέρ των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης. Ειδικά το ποδήλατο έχει αποδειχτεί λειτουργικό σε πολλές άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Αυτές, ωστόσο, οι ασύνδετες, ημιτελείς διαδρομές, οι οποίες χωρίζονται από τις λωρίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με χαμηλά «πασαλάκια» σε καμία περίπτωση δεν εγγυώνται την ασφάλεια των ποδηλατών. Απεναντίας δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για αυτούς, αφού υποχρεώνουν τους οδηγούς των αυτοκινήτων σε επικίνδυνους ελιγμούς δίπλα ακριβώς στους «ποδηλατόδρομους», στο στενό οδόστρωμα που απομένει, καθώς δεν έχει προηγηθεί καμία διαπλάτυνση των παραπάνω οδών.

Επιπλέον δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς έχει περιοριστεί σημαντικά ο χώρος μετακίνησης των οχημάτων.

Μαζί με τα βραδέως εκτελούμενα έργα του Μετρό, τα πρόχειρα και χωρίς σχεδιασμό αυτά «έργα» του Δήμου, κάνουν τις μετακινήσεις στην πόλη μας πραγματικά αφόρητες.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως θα βγαλουν κανένα φράγκο οι ημέτεροι εργολάβοι....

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας σε αυτή την πόλη βάζει κάτι στο μυαλό του (όσο βλακεία και να είναι) και το κάνει...

Αλίμονο σε μας τους πολίτες...

Θεά Καφροδίτη είπε...

χαρήκαμε πολύ με την δημιουργία αυτών των δρομων.
Ωστόσο πρόσεξα ότι οι οδηγοί που θέλουν να παρκάρουν δεν χαρήκαν με αυτή την ιδέα και εξακολουθούν να παρκάρουν με το ίδιο θράσος και την ίδια άρνηση μπροστά στις αλλαγές.

Η απορροία μου είναι ότι άντε και πείρα το ποδήλατο για να πάω στο κέντρο.. πως θα διασχίσω την δολοφονική λαγκαδά για να φτάσω στην δωδεκανήσου;

με ποια λογική συνδέεται η αγ.δημητρίου με αυτή την οδό;

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνειμε τους κλεφτες στο αεροδρομιο της θεσσαλονίκης που απειλούν ότι μολις βγει το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνουν μπάστακες και διευθυντάδες; Δεν μπορείς να τους κουμαντάρεις; Χάνετε ψήφους με τέτοια στελέχη.

vice246 είπε...

Συμφωνώ με την άποψή σας αλλά ας περιμένουμε λίγο μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο.
Ίσως λόγω στατιστικής επιτύχει κάποια προσπάθεια σε αυτή την πόλη που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται, πανευρωπαϊκά, στην πρώτη θέση σε ατμοσφαιρική ρύπανση, ηχορύπανση και κυκλοφοριακό χάος.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ωραίο που πάνω από τα Πανεπιστήμια έχει επιτέλους χώρο για να περπατήσει ένας άνθρωπος.

Από την άλλη σίγουρα το οδόστρωμα που απομένει είναι στενό, και θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερος σχεδιασμός.

Για τις λιγότερες θέσεις στάθμευσης όμως δεν συμφωνώ. Ας χρησιμοποιούμε περισσότερο εναλλακτικές μορφές μετακίνησης μέσα στην πόλη, για να γίνει πιο ανθρώπινη και αισθητικά και περιβαλλοντικά.