6 Φεβ 2009

Συλλυπητήρια Γιάννη Μαγκριώτη προς την οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου που βρήκε τραγικό θάνατο σε εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

«Είναι φανερό ότι δεν τηρούνται οι κανονισμοί και τα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής των εργαζομένων.
Απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου και να καταλογιστούν οι ευθύνες.
Απαιτείται η εφαρμογή των κανονισμών και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και όχι μόνο για λίγες μέρες μετά το τραγικό ατύχημα.
Απαιτείται η άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα.
Η ελλιπής εποπτεία του έργου από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., κάτι που έχω πολλές φορές επισημάνει, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει έλεγχος, όσον αφορά την τήρηση των κανονισμών και των μέτρων ασφαλείας, αλλά και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην πορεία του έργου.
Καλείται η κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε και νέα θύματα, όπως φυσικά, ακόμη πιο μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου, ακόμη πιο μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών και του εμπορικού κόσμου των περιοχών, όπου αναπτύχθηκαν και θα αναπτυχθούν τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ».

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το ατύχημα απέδειξε ότι μπροστά στις πιέσεις για ταχύτερη εργασία δεν πληρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Μπροστά στο φόβο να αποδειχθούν ατασθαλείς στο χρονοδιάγραμμά τους, άρχισαν πλέον να μην υπολογιζουν την ασφάλεια των εργαζομένων.

Popi Sourmaidou είπε...

Κάποτε το ζήτημα της ασφάλειας στην εργασία στη χώρα μας θα πρέπει να σοβαρά μπει στην πολιτκή ατζέντα. Οι ελλείψεις καθημερινές και τραγικές. Οι νόμοι υπάρχουν και ελάχιστοι ασχολούνται με την τήρηση τους.

Γιάννης Μαγκριώτης είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τις απόψεις σας. Τα θέματα της ασφάλειας είναι πρωτεύοντα στον εργασιακό χώρο. Η πυκνότητα των εργατικών ατυχημάτων οφείλεται στην έλλειψη των μηχανισμών ελέγχου από την πλευρά της πολιτείας και στην απληστία των επιχειρήσεων για γρήγορα μια μεγαλύτερα κέρδη.