11 Δεκ 2008

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Το κλίμα σήψης και απαξίωσης των πάντων που τροφοδοτεί η κυβερνητική πολιτική και πρακτική, ειδικά τους τελευταίους μήνες, προκαλεί έντονες κοινωνικές αντιδράσεις. Δυστυχώς, η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με την λύση των προβλημάτων, με την πολιτική της προκαλεί την κοινωνία και την νέα γενιά. Δυστυχώς και η Ελληνική Αστυνομία επηρεάζεται από αυτό το περιβάλλον της γενικότερης απαξίωσης. Μερικοί αστυνομικοί αντί να συμπεριφέρονται ως δημόσιοι λειτουργοί, που φροντίζουν την ασφάλεια των πολιτών, κατά παράβαση κάθε κανονισμού του Συντάγματος και των νόμων, εγκληματούν στην κυριολεξία. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί, πως τίποτα καλό δεν έχει να προσφέρει για τον τόπο, ούτε καν την ασφάλεια και τις περιουσίες των πολιτών, αυτό που της μένει είναι η ομαλή αποχώρησή της από την εξουσία».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φεύγουν και το ξέρουν!, φεύγουν όμως διαλύοντας την Πατρίδα μας!, το κράτος δικαίου που οικοδόμησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη, τώρα είναι η ώρα μαζί με τον Πρόεδρο μας τον Γιώργο Παπανδρέου να επαναφέρουμε την ομαλότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη στον Τόπο μας!, μέ έργα και όχι λόγια, με σύμπνοια και όχι πισώπλατα "συντροφικά" μαχαιρώματα!..
Γιάννη συνέχισε τον καλό αγώνα!
Νίκος Ιωαννίδης

Ανώνυμος είπε...

Πλέον έχει φτάσει ο καιρός που το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζεται ως επόμενη κυβέρνηση και όχι ως μια αντιπολίτευση που δεν έχει προοπτικές να κυβερνήσει. Γιατί κακά τα ψέμματα, πέρασε μια μεγάλη περίοδος που αυτό ήταν μια πραγματικότητα στις αντιλήψεις των πολιτών. Αυτό θα πρέπει να μας γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη. Η στάση ευθύνης είναι η ανάληψη των αντικειμενικών μας ευθυνών στο παρελθόν. Φταίει και το ΠΑΣΟΚ που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σήμερα. Η ατιμωρησία των φαινομένων βίας των αστυνομικών δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά μετά το 2004. Σαφώς οι θεωρίες περί ζαρντινιέρας έπαιξαν το μεγαλύτερο ρόλο στην οργή των πολιτών. Πρέπει να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι έχουμε μάθει από τα λάθη μας (στο βαθμό που μας αναλογεί) και να αποδείξουμε ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στη χώρα. Τέρμα πια η στείρα αντιπολιτευτική κριτική. Ήρθε η ώρα της αυτοκριτικής για το παρελθόν που θα αποδειχτεί στην πράξη με πρόγραμμα εξόδου από την γενικευμένη κρίση, λαμβάνοντας υπόψη τα κακώς κείμενα και της δικής μας περιόδου διακυβέρνησης.

xaris είπε...

Επειδή γίνεται πάλι λόγος τελευταία για το άσυλο (δηλώσεις Χατζηγάκης κ.λ.π.) θα ήθελα να καταθέσω μερικούς προβληματισμούς μου.
Στη Θεσσαλονίκη κάηκαν και καταστράφηκαν μαγαζιά στην Τσιμισκή, στην Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους,και στην Εγνατία. Εκεί υπάρχει άσυλο; Γιατί δεν τους πιάσανε; Στο σύνταγμα και έξω από την Βουλή υπάρχει άσυλο; Σήμερα αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές κατέλαβαν 4 ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη και το κινηματοθέατρο Ολύμπιον. Εκεί υπάρχει άσυλο;
Γιατί διατηρούν έντεχνα το κλίμα της τρομοκρατίας, του φόβου και της ανασφάλειας των πολιτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;
Αυτοί οι κουκουλοφόροι και ροπαλοφόροι που συνομιλούν με αστυνομικούς ποιοι είναι; Είδαμε απόπειρες δολοφονίας αστυνομικών που προσπάθησαν να τους καψουν ζωντανούς οι οποίες πέρασαν στα ψιλά και από την Κυβέρνηση και από την ηγεσία της αστυνομίας! Για τα Μ.Μ.Ε. δεν το συζητώ. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν,σε στάση μετρο,σε γυναίκα αστυνομικό και την ξεγύμνωσαν τελοίως. Ακούσατε να αναφέρεται αυτό πουθενά;
Μπορείται κ. Μαγκριώτη να μας πείτε που αποσκοπούν όλα αυτά; Η πρόσφατη ιστορία στην Γαλλία και στην Ιταλία έδειξε συσπείρωση του λαού γύρω από συντηρητικές κυβερνήσεις, μετά από παρόμοιες ταραχές.
Θα ήθελα επίσης, με την ευκαιρία, την εκτίμηση σας όσον αφορά την ψήφο των ομογενών, πόσο πιστεύεται ότι θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα και κυρίως προς ποια κατεύθυνση.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο το ΣτΕ όρθιο!

Σε μια κοινωνία η οποία έχει υποκύψει αμαχητί στην δύναμη του χρήματος, σε ένα κράτος στο οποίο τα οικονομικά συμφέροντα οργιάζουν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, σε μια πολιτική ζωή στην οποία οι "δημόσιοι άντρες" και γυναίκες έχουν καταστεί διαβιβαστές επιχειρηματικών εντολών, σε μια δημόσια ζωή στην οποία σιωπούν εκκοφαντικά οι πνευματικοί άνθρωποι και δεν τολμούν να υψώσουν το ανάστημά τους, το Συμβούλιο της Επικρατείας για άλλη μια φορά με την πρόσφατη απόφασή του για την αναστολή των έργων στο Βοτανικό, στέκεται όρθιο!

Το δικαστήριο εκείνο το οποίο μόνο ακόμα και στην περίοδο της Χούντας αρνήθηκε να κάνει τα χατήρια της εξουσίας δείχνει για άλλη μια φορά τον δρόμο προς όλους όσοι ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα. Και όλα αυτά παρά τις προβοκατόρικες δηλώσεις των πολιτικών και τον πόλεμο των τελευταίων ημερών από τα ελεγχόμενα από τα οικονομικά συμφέροντα Μ.Μ.Ε. Ίσως τελικά να μην έχει πεθάνει ακόμη η ελπίδα για απονομή δικαίου στην Ελλάδα.

Ο Λυσίας