30 Σεπ 2008

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα του κ. Αβραμόπουλου για το Νοσοκομείο Κομοτηνής….

Κοινή δήλωση των βουλευτών ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Μαγκριώτη, κ. Γιώργου Πεταλωτή και κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, σχετικά με την απάντηση που έλαβαν από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ερώτηση 3273/ 07-08-2008 που κατέθεσαν στην Βουλή με θέμα την κατασκευή του Νοσοκομείο Κομοτηνής.
«Ο κύριος Υπουργός επαναλαμβάνει τις ίδιες αόριστες δηλώσεις, χωρίς να υπάρχουν δεσμευτικές αποφάσεις.
Η Κυβέρνηση ελέγχεται γιατί αυτές τις δηλώσεις επαναλαμβάνει 5 χρόνια τώρα.
Η Κυβέρνηση ελέγχεται γιατί:
Α) Δεν αξιοποίησε την προμελέτη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης.
Β) Εγκατέλειψε το κτίριο του παλιού Νοσοκομείο, το οποίο παρουσιάζει πολλά, ιδιαίτερα στατικά προβλήματα.
Γ) Μεγαλώνουν οι ελλείψεις σε προσωπικό. Μάλιστα πρόσφατα απέσπασε και τρεις νοσηλεύτριες ο Υπουργός Παιδείας, τραυματίζοντας ακόμη περισσότερο το φιλότιμο των εργαζομένων, που με αυτοθυσία κρατούν σε λειτουργία το Νοσοκομείο.
Δ) Πρόσφατα κυβερνητικοί παράγοντες διέδιδαν ότι το Νοσοκομείο θα κατασκευαστεί με την μέθοδο των ΣΔΙΤ, γεγονός το οποίο καταγγείλαμε στην κοινή γνώμη του νομού ως ανεπίτρεπτο καθεστώς για κατασκευή και λειτουργία νοσοκομείων.
Ε) Στην τελευταία απάντησή του ο κ. Υπουργός, δηλώνει ότι «έχει προγραμματιστεί να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του Νοσοκομείου από το ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης με προϋπολογισθείσα δαπάνη ποσού ύψους 30.000.000€».
Για να έχει η δήλωσή του αυτή στοιχειώδη αξιοπιστία θα πρέπει να δημοσιοποιήσει έστω και μία απόφαση του ιδίου ή της ΔΕΠΑΝΟΜ, γιατί από προφορικές εντολές έχει χορτάσει όλος ο Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι άνθρωποι της Υγείας.

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι:
Σήμερα να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την ανάθεση της μελέτης η ΔΕΠΑΝΟΜ, η ολοκλήρωσή της με εκδίκαση και των ενστάσεων, θα απαιτήσει τουλάχιστον 2 χρόνια. Στη συνέχεια η προετοιμασία της δημοπράτησης μέχρι την υπογραφή της Σύμβασης με την ανάδοχο κατασκευάστρια Εταιρεία και την έναρξη του έργου, θα απαιτήσει τουλάχιστον άλλα 2 χρόνια.
Δηλαδή, σε ιδανικές συνθήκες το έργο θα ξεκινήσει τουλάχιστον μετά 4 χρόνια. Δηλαδή, το 2012.
Θυμίζουμε τον κ. Υπουργό ότι το Δ΄ ΚΠΣ τελειώνει το 2013.
Πληροφορούμε τον κ. Υπουργό ότι οι συνολικοί πόροι, τους οποίους έχει εγγράψει η Κυβέρνηση για όλη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, στο Δ΄ ΚΠΣ, δηλαδή για την περίοδο 2007-2013, είναι 49 εκ €.
Πληροφορούμε επίσης τον κ. Υπουργό ότι η κατασκευή μαζί με τον ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό για ένα νοσοκομείο σύγχρονο 250 κλινών, απαιτεί περισσότερους πόρους από όσους θα διαθέσει η Κυβέρνηση για όλη την περιφέρεια από το 2007 μέχρι το 2013.
Οι πολίτες της Ροδόπης θέλουν έργα και όχι λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: