19 Αυγ 2010

Αυτοδιοικητικές εκλογές, τι πρέπει να γίνει στο Δήμο της Θεσσαλονίκης (Απόσπασμα της συνέντευξης στην εκπομπή «MEGA Πρωινό» 19-08-2010)

Σε ερώτημα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και για το τι πρέπει να γίνει στο Δήμο της Θεσσαλονίκης:
Τα κόμματα θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινή απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες, να αξιοποιούν κάθε φορά την συγκυρία και φυσικά τα πολιτικά δεδομένα και τις κοινωνικές συμμαχίες που μπορούν να χτίσουν. Η ΝΔ είναι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, αυτό είναι η πραγματικότητα, όπως είναι και για όλο το πολιτικό σύστημα. Από την μια πλευρά, θέλει να δώσει στις εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος και αντι-μνημονιακό χαρακτήρα, το είπανε όλοι οι υποψήφιοί της με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο. Από την άλλη πλευρά, λέει «θα πάμε σε αυτοδιοικητικά πρόσωπα». Για μένα και για το ΠΑΣΟΚ οι εκλογές είναι πρωτίστως για τον ίδιο το θεσμό και για τον Καλλικράτη, την μεγάλη αυτή ανατροπή, την οποία δυστυχώς μόνο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε. Χαιρόμαστε όμως, που διεκδικούν να την εκφράσουν και να την εκπροσωπήσουν όλα τα πολιτικά κόμματα.
Εκτιμούμε ότι στην Θεσσαλονίκη – αυτή είναι μια θέση που έχει υιοθετήσει το κίνημα μας – ότι πρέπει να υποστηριχθεί κάποια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, μια υποψηφιότητα της κοινωνίας, μια υποψηφιότητα της αυτοδιοίκησης.