6 Σεπ 2009

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο, θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

Πριν ακριβώς πέντε χρόνια στην πρώτη του ομιλία ως Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ο κ. Καραμανλής δήλωνε «και αν ακόμα τον ερχόμενο Δεκέμβρη, δεν κερδίσουμε την EXPO 2008 στο Παρίσι, το νέο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο στη Σίνδο, όπως περιέχεται στον φάκελο, θα κατασκευαστεί». Πέντε χρόνια η Κυβέρνηση του δεν έκανε τίποτα, η ΔΕΘ απαξιώθηκε, η Θεσσαλονίκη έχασε οικονομική δραστηριότητα, εισοδήματα και θέσεις απασχόλησης.
Πέντε ακριβώς χρόνια μετά μας ανακοίνωσε ότι συμφωνεί η Έκθεση να μετεγκατασταθεί στη Σίνδο.
Η πολιτική της Κυβέρνησής του στο θέμα της ΔΕΘ αποτυπώνει ουσιαστικά την πραγματικότητα της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής τα 5,5 χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ όπως ήδη έχει τονίσει θα κατασκευάσει, γρήγορα και άμεσα στη Σίνδο, το Νέο Εκθεσιακό Κέντρο και τις αναγκαίες άλλες υποδομές.
Το ΠΑΣΟΚ θα διεθνοποιήσει την Έκθεση και θα ενισχύσει τον εξωστρεφή της χαρακτήρα. Στο χώρο της σημερινής ΔΕΘ και της ευρύτερης περιοχής , θα δημιουργήσει μετά από Διεθνή διαγωνισμό, Μητροπολιτικό Πάρκο, για να ανακουφιστεί η Θεσσαλονίκη.

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τι μπορέι να πει κανείς για την ομιλία του Πρωθυπουργού ή τη συνέντευξη Τύπου. Αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ, αοριστολογίες και ψεύφη περί μη ύπαρξης θέσεων και προγράμματος, και βέβαια η απαραίτητη λάσπη. Βέβαια για το αμετανόητο των προτάσεών του, ουδείς λόγος. Σκληρή ταξική οικονομική πολιτική και τα νούμερα όπως μας βολεύουν. Η Θεσσαλονίκη μαραζώνει (βουλευτής γαρ της Α΄ περιφέρειας επί πλλά έτη) και εκείνος εξαγγελίες για χειρότερες μέρες.

Ανώνυμος είπε...

Φεύγουν και το ξέρουν! τώρα είναι η ώρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ και ο Παπανδρέου να ξεδιπλώσουν τις πτυχές ενός ρεαλιστικού προγράμματος που θα πείσει και τους πλέον αναποφάσιστους,
Μαζί μπορούμε! Μαζί θα πετύχουμε!
Νίκος Ιωαννίδης