28 Αυγ 2007

Παρέλαβαν το 2004 την Ελλάδα στην πιο αξιόπιστη περίοδο της ιστορία της και την παραδίδουν, αποχωρώντας από την εξουσία, απαξιωμένη, αντικείμενο χλεύης των διεθνών ΜΜΕ.

Πρώτη φορά στα χρονικά της Ελληνικής πολιτικής ιστορίας, που η χώρα πηγαίνει σε εκλογές μέσα σε ένα τόσο βαρύ κλίμα. Τα δεκάδες θύματα, η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι πολλές υλικές απώλειες και η κακή διεθνής εικόνα, οδηγούν στην άμεση ανάγκη υποστήριξης των συγγενών των θυμάτων, δημιουργίας μέτρων ανακούφισης των πληγέντων και κυρίως μιας οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης. Οι παραγωγικές και κοινωνικές απώλειες δεν είναι στιγμιαίες, αλλά με διάρκεια και βάθος χρόνου.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός απέδειξαν και πάλι την τραγική ανεπάρκεια τους. Δεν ήταν ικανοί να προστατέψουν την ζωή των πολιτών, τις περιουσίες τους, το φυσικό περιβάλλον. Δεν ήταν ικανοί να προστατέψουν αιώνια μνημεία, διεθνή σύμβολα πανανθρώπινων αξιών, όπως η Ολυμπία.

Το χειρότερο όμως είναι πως αντί να δουλέψουν για να περιορίσουν την καταστροφή, έψαχναν απεγνωσμένα επικοινωνιακά σενάρια αποφυγής πολιτικού κόστους. Έφτασαν στο όριο την γελοιότητας επικαλούμενοι «ασύμμετρες απειλές».

Δεν καταλαβαίνουν πως τα μεγέθη αυτά μπορεί στιγμιαία να τους ανακουφίσουν πολιτικά, διασύρουν όμως μακροπρόθεσμα την χώρα.

Πριν 4 χρόνια παρέλαβαν μια χώρα με κύρος, πανέτοιμη για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελλάδα αναγνωρίζονταν εγκώμια από τον Διεθνή Τύπο για τις μεγάλες της επιτυχίες. 4 χρόνια μετά παραδίδουν μια Ελλάδα με μουδιασμένες δυνατότητες, με μειωμένη αυτοπεποίθηση και με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέροντα επικριτικά στο κατάντημά της .

Ο λαός έχει αποφασίσει να τους τιμωρήσει. Η τιμωρία θα είναι ακόμα πιο μεγάλη. Δυστυχώς όμως όταν θα έρθει, θα έχει μεσολαβήσει μια μεγάλη καταστροφή.

22 Αυγ 2007

Πανικόβλητος ο κ. Καραμανλής

Πανικόβλητος ο κύριος Καραμανλής προκύρηξε εκλογές καταμεσής του Καλοκαιριού. Τα μεγάλα λόγια που με περίσσια αλαζονεία προβάλανε τα στελέχη της Ν.Δ για τον «Πρωθυπουργό των τριών τετραετιών», για τον «Συνταγματικό και θεσμικό Πρωθυπουργό που δεν κάνει παιχνίδια με τους θεσμούς»και γι’ αυτό δεν πρόκειται να κάνει πρόωρες εκλογές, έμειναν λόγια κενά περιεχομένου.

Βλέποντας την απογοήτευση του κόσμου να γίνεται εκρηκτική, βλέποντας τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ με το Νέο Κυβερνητικό Πρόγραμμα πανέτοιμο να ξεκινήσει μια νέα πορεία, κυριαρχήθηκαν από πανικό. Σχεδίασαν αρχικά τις εκλογές για τον Μάιο, αλλά φοβήθηκαν τις ανεξέλεγκτες αποκαλύψεις για τα ομόλογα και τον αντίκτυπο του πολύ ξύλου που έριξαν οι πραίτορες του κ. Πολύδωρα. Επανασχεδίασαν εκλογές για τον Οκτώβριο, όπως αποκάλυψε ο κ. Σουφλιάς βγαίνοντας από το γραφείο του Πρωθυπουργού στις 17/8.

Δεν ήθελαν να καταθέσουν τον νέο προϋπολογισμό στην Βουλή την 1 Οκτωβρίου το αργότερο, όπως ορίζει το Σύνταγμα, γιατί εκεί θα αποκαλύπτονταν ότι όλα αυτά που έταζαν στις αρχές Αυγούστου, δεν θα υπήρχαν στον προϋπολογισμό του 2008. Ήθελαν να κρύψουν τους νέους φόρους που θα επιβάλλουν και την εισοδηματική πολιτική λιτότητας. Ήθελαν να τάζουν, χωρίς να φαίνεται ο λογαριασμός, όπως έκαναν και το 2004.

Την 13 Αυγούστου, όπως δήλωσε ο κύριος Κολιοκώστας, παρέλαβε το Πόρισμα Ζορμπά. Ο πανικός στο Μαξίμου «χτύπησε ταβάνι». Το ίδιο βράδυ αποφάσισαν εκλογές την 16/9. Έπρεπε να ακυρώσουν και μια δεύτερη ημερομηνία την 21η Αυγούστου, κατά την οποία ο κ. Ζορμπάς ήταν δεσμευμένος και υποχρεωμένος να πάει στην Βουλή και να καταθέσει το πόρισμα.

Ο κύριος Καραμανλής & η Ν.Δ είχαν 3,5 χρόνια ν’ αποδείξουν, ότι ήθελαν και μπορούσαν, να κάνουν πράξη μερικά από αυτά, που έταξαν το 2004. Δυστυχώς γι’ αυτούς, απογοήτευσαν τους πολίτες.

Οι πολίτες νιώθουν εξαπατημένοι. Ξέρουν όμως τώρα, πως έχουν άλλη επιλογή, τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

Μαζί θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος, τις χαμένες ευκαιρίες. Με συνέπεια και τόλμη.

Την 16/9 κατακτούμε την νίκη. Ανοίγουμε τον δρόμο για μια νέα Ελλάδα.